torstai 13. joulukuuta 2012

Lumikukka



Aikaisemmin tein itselleni puhelimen suojapussukan pyöreistä nahkapaloista. Tätä tekniikkaa piti sitten vielä testata eteenpäin - syntyi lumikukka, joka koristaa sohvaa tyynynpäällisenä. 



Tyynynpäällisen kankaana käytin jämäkkää puuvilla-pellavasekoitetta ja kukka syntyi "huopafleece"-kankaasta (en tiedä mitä kangas oikeasti on). Oli kangas mitä hyvänsä, se ei kuitenkaan rispaantunut, joten ympyröitä ei tarvinnut lainkaan huolitella, onneksi! Kukan tein vain tyynyn "oikealle" puolelle. Hyvin yksinkertainen ja helppo ommeltava ja valmistuikin melko nopeasti. Eniten aikaa meni pyöreiden "kukanlehtien" leikkaamiseen.  Ympyröitä en laskenut, mutta täysleveätä kangasta meni lähestulkoon puoli metriä (ympyrän halkaisija n. 6 cm).

Kun leikattuja ympyröitä oli tarpeeksi, aloitin kukan ompelemisen. En suunnitellut sitä mitenkään tarkasti, ompelin vain ympyräjonoja puuvilla-pellavakankaaseen. Vähitellen siihen alkoi sitten muodostua kukkamainen rykelmä. Lopuksi sivut yhteen ja vetoketju paikoilleen ja avot kaunis tyynynpäällinen oli valmis. Valmiin päällisen koko n. 40x40cm. Tykkään todella! Ainoa miinuspuoli tässä tyynyssä on se, että tämän joutuu kyllä käsin pesemään...

Saapa nähdä jääkö tämä omaa kotia koristamaan, vai lähteekö joulupukin matkaan... ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti